Bøndene har startet brødaksjonen

«Regjeringen har det mest i kjeften - gapet øker» - står det på en av plakatene på traktorene.

BRØDAKSJON: Bøndene har varslet at de tirsdag vil blokkere utkjøringen av matmel til de fire store matmelanleggene i Norge. Målet er å få folk til å hamstre brød, slik at hyllene tømmes for bakverk. Klokka 5 i dag morges stod fire traktorer og sperret mølla i Skien. På bildet er E-39 sperret med traktorer på Krossmoen, Helleland sør i Rogaland. Foto: Sigbjørn Hofsmo / NTB scanpix
BRØDAKSJON: Bøndene har varslet at de tirsdag vil blokkere utkjøringen av matmel til de fire store matmelanleggene i Norge. Målet er å få folk til å hamstre brød, slik at hyllene tømmes for bakverk. Klokka 5 i dag morges stod fire traktorer og sperret mølla i Skien. På bildet er E-39 sperret med traktorer på Krossmoen, Helleland sør i Rogaland. Foto: Sigbjørn Hofsmo / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken fem tirsdag var fire traktorer på plass for å hindre inn- og utkjøring av mel fra mølla i Skien.

Bøndene har varslet at de tirsdag vil blokkere utkjøringen av matmel til de fire store matmelanleggene i Norge. Målet er å få folk til å hamstre brød, slik at hyllene tømmes for bakverk.

Tidlig mandag morgen var bøndene på plass for å starte aksjonen ved matmelanlegget i Skien, melder NRK.

- Norsk mat er ingen selvfølge, sier lederen av Telemark bondelag, Kjell Sølverød, som var på plass utenfor mølla i Skien sammen med åtte andre bønder.

- Vi kommer til å tømme butikkene for brød. Ikke for å være slemme, men for å markere vår misnøye etter bruddet i jordbruksforhandlingene i helgen, sier han.

«Regjeringen har det mest i kjeften - gapet øker» står det på en av plakatene på traktorene.

(NTB)