NYTT TILBUD: Staten og landsbruksminister Sylvi Listhaug har økt tilbudet til bøndene, men er det nok? Foto: Jacques Hvistendahl
NYTT TILBUD: Staten og landsbruksminister Sylvi Listhaug har økt tilbudet til bøndene, men er det nok? Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Bøndene krevde 950 millioner. Staten tilbyr 295

Har økt tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staten har økt sitt tilbud i jordbruksforhandlingene til 295 millioner kroner. Bøndene krevde i utgangspunktet 950 millioner kroner.

Det nye tilbudet ble lagt fram klokka 20 torsdag kveld.

Det utgjør en gjennomsnittlig inntektsøkning på 3,1 prosent i 2016.

- Dette tilbudet er grunnlag for en sluttløsning. Jeg har tro på at oppgjøret kommer i havn i morgen, sier statens forhandlingsleder Leif Forsell til NTB.

Tilbudet fra staten var på 90 millioner da staten innledet forhandlinger med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag sist lørdag. Bøndene har frist til fredag klokka 10 på å svare på det nye tilbudet, opplyser Forsell.

- Vi kom i kveld til et punkt i forhandlingene der vi mente det var riktig tidspunkt å legge fram et nytt tilbud. Stemningen mellom partene i kveld har vært spent og alvorlig, sier Forsell.

- Det er positivt at staten legger fram et nytt tilbud. Vi skal vurdere dette og gi tilbakemelding til staten i morgen, sier Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag torsdag kveld.

- Vi tar med oss det reviderte forslaget og skal gå grundig gjennom det og gi en tilbakemelding i morgen, sier bondelagets forhandlingsleder Lars Petter Bartnes til NRK.

(NTB)