Bøndene nagler KrF

Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Norges Bondelag føler seg sviktet av KrF etter WTO-avtalen og tror partiet mister flere kjernevelgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  KrF blir naglet her. Et kutt på 20 prosent i overføringen til jordbruket er dramatisk. Jeg hadde ikke ventet mer av Jan Petersen og Høyre. Jeg hadde derimot ventet mer av KrF, som har vært forankret i bygdemiljøene. De har proklamert at de skal ta vare på småskalalandbruket, men når det ender slik, mister de all troverdighet. Noen bør sove svært dårlig i KrF nå, sier generalsekretær i Småbrukarlaget, Geir Grosberg.

I går plasserte en ny meningsmåling KrF nede på et historisk bunnivå med 5,5 prosent. Med et slikt valgresultat, ville partiet tapt ti mandater.

Det er vel kjent at partiet taper kristne velgere til Frp på grunn av Israel-politikken, nå må de kjempe om distriktsvelgerne.

Feil Fedon-kur

-  Vi er svært skuffet over at Høyre greier å presse KrF slik at de blir med på denne avtalen. WTO-avtalen er en dårlig avtale for distriktene og jordbruket. Vi har tidligere følt at KrF og Venstre har vært garantister for primærprodusentene. Vi har mange KrF-velgere i våre rekker, sier Bjarne Undheim, leder i Norges Bondelag.

Valgforsker Frank Aarebrot mener KrF har et stort identitetsproblem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer