Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bøndene vant

Landbruksminister Kåre Gjønnes og bondenæringen fikk viljen sin. Miljøvernminister Guro Fjellanger og naturvernerne gikk på et nytt miljønederlag. De to fredede ulvene vest for Glomma i Stor-Elvdal skal skytes - om nødvendig fra helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktoratet for Naturforvaltning (DN) led også et nederlag da verken Landbruksdepartementet eller Miljøverndepartementet ennå har sett seg i stand til å vurdere det DN satt som forutsetning for ulvejakta; nemlig den foreslåtte ulvesonen fra Hedmark og sørover til Østfold, øst for Glomma.

Målet om åtte til ti ulvefamilier er heller ikke nådd. I dag fins det bare seks familiegrupper og tre stasjonære par i Sør-Skandinavia. Om helikopterbruk, som Miljøverndepartementet åpner for dersom jakt uten motoriserte hjelpemidler ikke lykkes, sier DN-direktør Stein Lier-Hansen dette:

- Vi vil vanskelig kunne tillate helikopterbruk og snøscooterjakt. Her er vår holdning klar og vil ikke endre seg. Å bruke helikopter og scootere oppfatter vi som et klart brudd på Bern-konvensjonen.

Guro Fjellanger hadde det ikke lett da hun forkynte ulvejakt på en pressekonferanse i går. Hele fire ganger understreket hun hvor vanskelig saken er og hvor lite lett det var å treffe avgjørelsen om å skyte ulveparet.