Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondens penger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nesten utrolig, men likevel sant: det svinger litt av Riksrevisjonen for tida. I løpet av noen korte uker har denne ærverdige etaten refset forsvaret for svikt i operasjonene i utlandet, rettet kritikk mot manglende styring og samordning av arbeidet med samfunnssikkerhet og påpekt svakheter i forvaltningen av fiskeressursene i Barentshavet. Nå er riksrevisor, den tidligere stortingspresidenten Jørgen Kosmo, i støtet igjen. I en ny rapport fastslås det at næringsstøtten til landbruket ikke treffer målene i tilstrekkelig grad.

Støtten det er snakk om gjelder Verdiskapningsprogrammet for mat og de fylkesvise midlene for bygdeutvikling. Dette er lange ord som selvfølgelig låter fremmed på Frogner. Likevel handler det om noe som er viktig: Omlegging og nyskapning i landbruket og i bygdenæringene. Riksrevisjonen fastslår at støtten til tradisjonelt landbruk har liten effekt. Derimot blir det resultater når det satses på nye landbruksnæringer som gårdsturisme og gårdsmat. Det er sammenheng mellom nyskapning og verdiskapning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media