BOM STOPP: Her sperrer greske bønder grenseovergangen til Bulgaria ved landsbyen Haropo. Det til tross for at regjeringen i Hellas varslet en redningspakke på 500 millioner euro til bøndene. Foto: AP/Nikolas Giakoumidis
BOM STOPP: Her sperrer greske bønder grenseovergangen til Bulgaria ved landsbyen Haropo. Det til tross for at regjeringen i Hellas varslet en redningspakke på 500 millioner euro til bøndene. Foto: AP/Nikolas GiakoumidisVis mer

Bønder blokkerer grenser i Hellas

Den viktigste nord-sør-forbindelsen på Balkan blokkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bøndene i Hellas fortsetter sine protestaksjoner mot regjeringens jordbrukspolitikk. To grenseoverganger mot Makedonia er stengt, og den viktigste nord-sør-forbindelsen på Balkan dermed blokkert.

Aksjonene fortsatte lørdag for sjette dagen på rad. Traktorer sperret overgangene på den greskmakedonske grensen ved Evzonoi og Doirani, og det kom til lignende aksjoner ved grensene mot Bulgaria og Tyrkia, meldte gresk kringkasting.

Bøndene protesterer mot det de mener er EUs altfor lave priser på hvete, mais og bomull, og lar seg ikke blidgjøre av løfter om ekstra subsidier fra regjeringen i Aten. I 1997 ble Hellas rammet av tilsvarende aksjoner som varte i flere uker.

(NTB)