Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik: - Har snakket ut med Svarstad Haugland

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) vil beholde henne i regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til VG sier han at han og Valgerd Svarstad Haugland har snakket ut om problemene.

I Olav Kobbeltveits bok «Valgerd - eit portrett» kommer det fram at den tidligere KrF-lederen følte at livet i skyggen av statsminister Kjell Magne Bondevik brøt henne ned.

- Det brøt ned selvtilliten min og energien min, det brøt ned muligheten for meg til å tenke nytt for partiet, og jeg mistet det pågangsmotet jeg trengte for å kunne fungere som leder, sa Svarstad Haugland til Dagbladets Magasinet lørdag.

Venner

Bondevik er på et fem dager langt besøk i USA. Lørdag snakket han med FNs generalsekretær Kofi Annan. Søndag skal han i gudstjeneste i Sjømannskirken, før han møter fredsprisvinner Elie Wiesel senere på dagen.

Under lørdagens program ble statsministeren konfrontert med opplysningene fra boka om Svarstad Haugland. Bondevik sier de to har snakket om vanskene Svarstad Haugland hadde da hun som partileder havnet i skyggen av statsministeren.

- Vi har mange ganger helt åpent snakket om dette, og det har ikke gått på vårt vennskap og forhold løs, og hun har også støttet at jeg skulle fortsette i politikken etter at hun ble partileder, sier Bondevik til VG.

Bondevik sier det er ingen planer om at Svarstad Haugland skal ut av regjeringen, og han regner med at hun vil fortsette. Han roser henne for å ha gjort en god jobb.

- Jeg kan forstå at en som er partileder, og som har en statsminister fra samme parti, til tider kan føle det problematisk. Likevel sto hun på og gjorde en flott jobb, sier Bondevik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media