Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik: - Hussein har ansvaret

- Saddam Hussein må bære det fulle ansvaret for de militære tiltakene USA og Storbritannia har iverksatt mot Irak, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik fremholder at til tross for løfter avgitt overfor FNs generalsekretær og enstemmige vedtak i FNs sikkerhetsråd, har Irak systematisk nektet å rette seg etter verdenssamfunnets krav.

- Skyr ingen midler

Ifølge statsministeren kan ikke verdenssamfunnet akseptere at Irak har fortsatt sine programmer med sikte på å utvikle masseødeleggelsesvåpen, og hindret FN-inspeksjon av irakiske installasjoner som kan tjene slike formål.

- Saddam Hussein har tidligere vist at han ikke skyr noe middel. Han har brukt masseødeleggelsesvåpen både mot sin egen befolkning og mot naboland. Han og hans regime utgjør en konstant fare for stabiliteten i regionen og er en trussel mot internasjonal fred, sier statsministeren.

Nye lidelser

Bondevik beklager samtidig at sivilbefolkningen i Irak påføres nye lidelser.

- Det er vårt håp at Saddam Hussein nå vil innse alvoret og respektere de krav verdenssamfunnet har stilt. Det vil også gi det irakiske folk muligheten til å bygge en fremtid der vold, undertrykking og masseødeleggelsesvåpen ikke har noen plass, sier statsministeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling