Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik: - Klokt av Hermansen

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener det var klokt av Telenor-sjef Tormod Hermansen å beklage at han informerte partier på Stortinget om kontakten mellom Telenor og Telia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er enig i Telenor-sjefens beklagelse. Noe slikt burde ikke ha foregått, sa Bondevik da Telia-saken ble tatt opp i Stortingets spørretime i dag.

  Det var Arbeiderpartiet med representantene Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og tidligere samferdselsminister Kjell Opseth som åpnet seansen - tett fulgt av Frp-formann Carl I. Hagen.

  Bondevik avviste i sine svar at det har vært ført reelle forhandlinger mellom Telia og Telenor, selv om Telenor-sjefen i intervjuer har sagt at det forelå et utkast til intensjonsavtale mellom de to selskapene på det tidspunkt Bondevik-regjeringen grep inn og stanset samtalene.

Ikke underskrevet

- Det forelå ingen underskrevet intensjonsavtale. Og det hadde ikke vært ført reelle forhandlinger, sa Bondevik.

  Statsministeren brukte konsekvent uttrykket forberedende samtaler om kontakten mellom Telenor og Telia, og avviste at han på noen måte har feilinformert Stortinget i Telia-saken.

Farligere

Frp-formann Carl I. Hagen poengterte at det kan ha reddet sentrums-regjeringen at Telenor-saken ble offentlig kjent såvidt tidlig.

  - Hadde saken blitt kjent om en måned eller to, og toget da var gått for en mulig fusjon, kunne Stortingets reaksjon blitt langt kraftigere enn den faktisk ble med regjeringens snuoperasjon etter 15 timer, sa Hagen.

  Statsminister Kjell Magne Bondevik understreket at det ikke på noe tidspunkt hadde vært regjeringens intensjon å avskjære Stortinget fra informasjon i Telia-saken.

  - Informasjon skulle legges fram, men på en annen måte enn den kom fram på, sa Bondevik.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!