Fare for storkrig

Bondevik: - Pakistan varsler gjengjeldelse

Pakistans statsminister Imran Khan under hardt internt press for å svare på Indias bombeangrep.

I PAKISTAN: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik besøkte president Sardar Masood Khan, president av Azad Jummu Kashmir i Pakistan sammen med Aamir Javed Sheihk (t.h.). Nordmennene er i Pakistan for å forsøke å få partene til forhandlingsbordet. Foto: Privat.
I PAKISTAN: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik besøkte president Sardar Masood Khan, president av Azad Jummu Kashmir i Pakistan sammen med Aamir Javed Sheihk (t.h.). Nordmennene er i Pakistan for å forsøke å få partene til forhandlingsbordet. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

India melder at 300 er drept etter nattas bombeangrep mot det de mener er en terrorleir i den pakistanske delen av Kashmir.

Pakistanske myndigheter hevder på sin side sier at ingen ble skadd eller drept i angrepet.

Likevel har den pakistanske regjeringens sikkerhetsutvalg møttes i dag. Ifølge Kjell Magne Bondevik, som er i Pakistan i et forsøk på å forhandle fred mellom de to landene, er nå konflikten på bristepunktet.

- Sikkerhetsutvalget har vedtatt en uttalelse der de fordømmer Indias angrep og varsler gjengjeldelse, sier Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

Bondevik opplyser at den pakistanske statsministeren, Imran Khan, er under sterkt internt press for å svare på Indias bombeangrep.

- I verste fall kan dette føre til en regulær krig mellom Pakistan og India, sier Bondevik og minner samtidig om at begge landene er i besittelse av atomvåpen.

Mekler

Norges tidligere statsminister har i lengre tid meklet i den betente konflikten mellom de to landene. Sammen med norske Aamir Javed Sheikh har han flere ganger vært i samtaler med ledere på begge sider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer