Bondevik: - Putin er naturlig etterfølger

- Noe av kjennetegnet med Jeltsins siste år som president er at det har skjedd stadige endringer for eksempel i regjeringsledelsen. På den måten har det vært en ustabilitet. Jeg vil tro at under Vladimir Putin kan det bli større stabilitet, men det gjenstår selvfølgelig å se, sier statsminister Kjell Magne Bondevik

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik sier at Putin har en solid støtte i det russiske folk, og at han er en naturlig etterfølger etter Jeltsin.

- Jeg tror det blir en videreføring av den politikk vi har sett de senere år. Utenriksminister Igor Ivanov er jo en god venn og kjenner Norge godt. Jeg antar han vil fortsette og jeg har ikke registrert noen forskjell i Putins og Jeltsins utenrikspolitiske holdninger, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til NRK.

Pådriver

- Jeltsin var pådriver for etableringen av Den russiske føderasjon. Han bidro aktivt i utformingen av en ny samfunnsreform og nye politiske institusjoner, sier utenriksminister Knut Vollebæk.

Han viser til at Jeltsin også har vært med på å legge grunnlag for utvikling av en markedsøkonomi i Russland. Og at under Jeltsins presidentperiode er båndene vestover blitt styrket på alle plan.

Vollebæk sier at i ettertid er det lett å se at oppgavene Jeltsin tok på seg da han tiltrådte som president ikke lot seg løse raskt og smertefritt.