Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik: - Skulle gjerne hatt med Aure videre

Oslo: - Jeg skulle gjerne hatt med Aud-Inger Aure (KrF) videre i regjeringskollegiet, sa statsminister Kjell Magne Bondevik da han i dag presenterte endringene i regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han opplyste at regjeringsendringene har bakgrunn i to forhold: Justisminister Aud-Inger Aure ønsket å tre ut av regjeringen og Odd Roger Enoksen skal inn i regjeringen som nyvalgt senterpartileder.

- Aud-Inger Aure er friskmeldt i dag, men har likevel anmodet om avskjed som statsråd etter råd fra sin lege. Jeg beklager sterkt at hun går ut av regjeringen, sa Bondevik.

Også kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad (Sp) går ut av regjeringen, for å gi plass til Odd Roger Enoksen.

- Ragnhild Queseth Haarstad er enig i at Senterpartiets leder bør sitte i regjeringen, og endringen skjer i forståelse med henne, sa Bondevik.

Bondevik mente at det ikke blir noe problem at en politiker med «høy fagforeningsprofil», Laila Dåvøy, overtar som statsråd i Kommunal- og regionaldepartmentet.

- Laila Dåvøy har også erfaring fra regjeringsarbeid, som statssekretær, og hun har den siste tiden vært ute av ledervervet i Sykepleierforbundet. At hun kjenner organisasjonslivet anser jeg som en fordel, sa Bondevik.

Statsministeren la vekt på at minst 40 prosent av begge kjønn fortsatt er representert i regjeringen, som består av det han kalte «all round-politikere».

- Statsrådene er ikke bare sjef for et departement, men også regjeringsmedlemmer, sa Bondevik.

Bondevik fremholdt også at statsrådene som skifter departementer har gode forutsetninger for de nye jobbene. Dørum (V), som blir ny justisminister, har vist interesse for kriminal-, flyktning- og asylpolitikk.

Fjærvoll (KrF), som overtar som samferdselsminister, har i flere år på Stortingtet engasjert seg i samferdsel- og distriktspolitikk. Mens Løwer (V), som blir ny forsvarsminister, har både vist interesse for sikkerhets- og forsvarspolitikk, samtidig som hun har sittet i styret ved Forsvaret forskningsinstitutt, sa Bondevik.

Bondevik benektet at finansminister Gudmund Restads (Sp) stilling har vært med i diskusjonen om ommøbleringer i regjeringen, som han sa var endelig klar søndag kveld, men i store trekk klar midt i forrige uke. Statsrådskiftene finner sted alt mandag kl 14, bortsett fra Kommunal- og regionaldepartementet, hvor skiftet finner sted tirsdag.

Bondevik sa også at ommøbleringen ikke skyldes at han har vært misfornøyd med noen av statsrådene, men mente at det kunne føre til en «revitalisering» at noen skifter beite.