«Rød» KrF-konferanse lørdag

Bondevik: - Vi må bevare «Hareide-gnisten»

Tidligere statsminister og partileder Kjell Magne Bondevik er blant KrF-toppene som vil delta på konferansen «Drivkraft» lørdag.

ENIGE: To tidligere KrF-ledere, Kjell Magne Bondevik og Knut Arild Hareide. De var enige om at KrF burde gått i forhandlinger om regjering med Ap og Sp, men tapte på et ekstraordinært landsmøte. Lørdag er begge på en konferanse nettverket «Drivkraft». Målet med konferansen er ifølge initiativtakerne å ta vare på engasjementet Hareide skapte med råd til partiet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ENIGE: To tidligere KrF-ledere, Kjell Magne Bondevik og Knut Arild Hareide. De var enige om at KrF burde gått i forhandlinger om regjering med Ap og Sp, men tapte på et ekstraordinært landsmøte. Lørdag er begge på en konferanse nettverket «Drivkraft». Målet med konferansen er ifølge initiativtakerne å ta vare på engasjementet Hareide skapte med råd til partiet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ser konferansen som en mulighet til å ta vare på og videreføre det engasjementet og den gnisten Knut Arild Hareide skapte med boka si og landsstyretalen i fjor høst. Det er viktig at denne gnisten ikke dør ut, men at folk kommer sammen og deler engasjementet, sier Bondevik til Dagbladet.

Tidligere nestleder i KrF, nå utmeldte Odd Anders With, er blant initiativtakerne. Konferansen er allerede fulltegnet, ifølge With. Det betyr at drøyt 100 medlemmer og KrF-engasjerte kommer. Knut Arild Hareide, som nylig gikk av som partileder etter å ha tapt retningsvalget i KrF, skal tale. Blant dem som har meldt sin ankomst, er tidligere KrF-leder og statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Bra for hele KrF

- Hareides bok og tale viste en måte å tenke kristendemokratiet på i vår tid, uavhengig av valget av regjeringsalternativ. Det er viktig å vise for både medlemmer og ikke-medlemmer at det er rom for denne tenkningen i partiet, sier Bondevik.

Han avviser at arrantementet er uttrykk for fraksjonsvirksomhet.

- Det er faktisk det stikk motsatte. Det er bra for hele partiet at folk som mener noe annet om regjeringsspørsmålet, blir tatt vare på, sier Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer