Bondevik anklager opposisjonen for svartmaling

Statsminister Kjell Magne Bondevik beskylder opposisjonen for å drive svartmaling i sin omtale av regjeringens budsjettforslag. Han står fast på at de tre partiene har levert et budsjett som betyr økt innsats på viktige velferdsområder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Språkbruken fra mange interesseorganisasjoner blir sterkere og sterkere. Opposisjonen stiller opp og videreformidler klagene. Det dannes et helsvart bilde, hvor man knapt får øye på de mange budsjettområdene der innsatsen økes, beklaget Bondevik seg i Stortinget i dag.

Statsministeren sa også at «den overdrevne turbulensen» om budsjettet svekker viljen til å finne fram til løsninger på et tidligere tidspunkt.

- Dermed får vi den situasjon der de første budsjettforhandlingene ikke blir reelle nok og der løsningen gjerne kommer på overtid, sa Bondevik.

Dette reagerte budsjettpartner og Frp-formann Carl I. Hagen sterkt på.

- Denne uttalelsen er en klar provokasjon overfor Frp og bekrefter noe vi lenge har hatt mistanke om, nemlig at den første kontakten med oss gjøres for synes skyld. Deretter går regjeringspartiene seriøst til verks med Arbeiderpartiet, og når det ikke går, så kommer de tuslende tilbake. Dette skal vi merke oss med tanke på neste års forhandlinger, freste Hagen.

Ap-leder Jens Stoltenberg viste til økende ledighet og problemene i næringslivet og kommunene og ville ikke være med på at dette er noen form for svartmaling.

- Det er riktig at vanskelighetene for kommunene har bygd seg opp over tid og skyldes mange forhold. Men det forsvarer ikke at regjeringen nå legger fram det strammeste kommunebudsjettet på mange år, sa Stoltenberg.