Bondevik avgjør mulla Krekars skjebne

Spørsmålet om den terrormistenkte mulla Krekar skal utvises fra Norge vil ikke bli avgjort før over helgen. Det er regjeringen som skal ta stilling til om han skal sendes ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seniorrådgiver Gunnar Stavseth i Kommunaldepartementet sier til NTB at departementet fredag fikk et brev fra Utlendingsdirektoratet (UDI) med gjennomgang av saken og handlingsalternativene.

- Det skal foretas ytterligere undersøkelser, sier Stavseth.

Regjeringen avgjør

UDI-leder Trygve G. Nordby forklarte tidligere fredagen at saken er så spesiell at den faller inn under regjerings myndighetsområde.

- Siden dette er en sak som berører rikets sikkerhet og kan ha utenrikspolitiske konsekvenser, er det regjeringen som skal behandle den, sa Nordby til NTB.

Nordby tro kommunalminister Erna Solberg (H) vil rådføre seg med både Utenriksdepartementet og Justisdepartementet i saken.

- Når regjeringen har truffet et vedtak, vil vi få beskjed og effektuere det, sa Nordby.

Kommunalministeren vil ikke si hva som kommer til å skje med mulla Krekar før myndighetene har foretatt ytterligere undersøkelser. Men hun holder muligheten for utvisning åpen.

- Hvis det skulle vise seg at vi skal bruke noen sanksjonsmuligheter, er det klart at vi har åpning i norsk lov for å utvise folk som har brukt terror i andre land eller er mistenkt for terror i andre land, sier Solberg til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer