Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik avviser at regjeringen er svekket

- Vi står støtt, mente statsminister Kjell Magne Bondevik og samferdselsminister Odd Einar Dørum etter dagens «tumulter» i Stortinget, der stortingsflertallet krevde at regjeringen sørger for at samtalene mellom Telenor og svenske Telia gjenopptas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dørum sa han så snart som mulig vil ta initiativ til at samtalene om mulige samarbeidsformer mellom de to selskapene føres videre.

Da Bondevik og Dørum holdt en rask pressekonferanse etter at statsministeren hadde holdt sin redegjørelse for Stortinget, avviste de at deres stillinger var svekket etter den sterke kritikken de var blitt utsatt for.

- Vi har hele tiden vært forberedt på at det kommer dager med sterk kritikk. Vi har stålsatt oss for slike dager. Min vurdering er at vi står støtt, sa Bondevik, og la til at han har ingen problemer med å rette seg etter stortings-flertallets ønske om å videreføre samtalene.

Mindretall

- Vi er oss bevisst at vi er en mindretallsregjering, og er innstilt på at vi må samarbeide med Stortinget. Det er ikke noe problem i denne saken, særlig fordi vi heller aldri har ment å avskjære oss fra mulige videre samtaler, sa statsministeren.

Gjentatte ganger ble statsministeren spurt om hvorfor han ikke på forhånd hadde sondert med Stortinget før beslutningen om å stoppe samtalene ble tatt. Til det ga han ingen direkte svar, men viste til at han i sin redegjørelse sa at regjeringen hadde vært innstilt på å finne former for å orientere om denne saken ganske snart.

Senterpartiet

Statsministeren fikk også gjentatte spørsmål om Senterpartiets rolle, om det var de som hadde satt foten ned og om hva som egentlig var Bondeviks oppriktige syn i denne saken.

Alle disse spørsmålene avviste Bondevik med å svare at regjeringen svarer med bare en stemme:

- Jeg vil ikke redegjøre for interne vurderinger. Regjeringen har en stemme, jeg tar ansvaret for den.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!