Bondevik avviser opprør

Statsminister Kjell Magne Bondevik avviser at det er opprør i Kristelig Folkepartis stortingsgruppe mot veterinæravtalen. Han sier at det kun er to stortingsrepresentanter som har varslet at de vil stemme mot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (KrF) sa til Bergens Tidende lørdag at hun vil stemme mot veterinæravtalen, selv om hennes egen regjering er for. Hun tror at hennes syn i denne saken vil få tilslutning av stadig flere i Kristelig Folkeparti.

Dette er ikke Bondevik enig i.

- Jeg vet om to som har varslet at de vil stemme mot veterinæravtalen, og det er Anita Apelthun Sæle og Randi Karlstrøm, sier han til NTB.

Oppfordrer

Landsstyret i Kristelig Folkeparti oppfordret lørdag partiets stortingsgruppe til å stemme for veterinæravtalen.

I en resolusjon fra landsstyremøtet heter det at landsstyret ikke er tilfreds med veterinæravtalen slik Arbeiderparti-regjeringen forhandlet den fram, og hadde helst sett at avtalen hadde blitt reforhandlet med EU.

Landsstyret understreker betydningen av gode nasjonale kontrolltiltak. Landsstyrets oppfordring til stortingsgruppen skjer under forutsetning av at det gis tilstrekkelig med ressurser til å gjennomføre nødvendige tiltak, og at disse tiltakene evaluerers fortløpende. Landsstyret vil også at regjeringen innen år 2001 legger fram for Stortinget en totalvurderding og evaluering av det nye regelverket og eventuelle endringer.

(NTB)