Bondevik avviser styrevedtaket

Statsminister Kjell Magne Bondevik støtter de norske styrerepresentantenes syn på at styrevedtaket i Telia-Telenor onsdag om lokalisering av mobilenheten er ugyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren sier også at han fortsatt har tillit til Tormod Hermansen, som møtes med et økende krav fra Sverige om at han må gå av.

Bondevik er heller ikke enig med den svenske statsminister Gøran Persson, som skal ha sagt at styret, og ikke eierne, må rydde opp i situasjonen.

- Vi er forbi det punktet nå. Samarbeidsforholdene er blitt så vanskelige og situasjonen er så alvorlig at eierne ikke kan sitte passivt å se på, sier Bondevik. Han står fast på at aksjonæravtalen skal gjelde i slike stridsspørsmål som man har nå.

- Aksjonæravtalen er klar på dette punkt, og den ble lagt til grunn for godkjennelsen av fusjonen, både i den norske og svenske regjering, i Stortinget og i Riksdagen. Avtalen er utformet for å sikre likevekt og balanse i det fusjonerte selskapet. Det er ikke et selskap som fusjoneres inn i et annet, sa han.

(NTB)