Bondevik bekrefter: Fusjonen er avblåst

REGJERINGSKVARTALET (Dagbladet): Det blir ikke noe av fusjonen mellom Telia og Telenor. Det bekreftet statsminister Kjell Magne Bondevik og den svenske næringsministeren Bjørn Rosengren på hver sine pressekonferanse klokka 19 i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde to telefonsamtaler med Sveriges statsminister Göran Persson i ettermiddag. Først etter samtalene forsto jeg at det ble brudd, sa Bondevik på pressekonferansen.

- Den norske og svenske regjering har besluttet å avbryte planene om å slå sammen Telia og Telenor, sa Bondevik.

- Vedtaket ble fattet etter grundige overveielser. Selv om det industrielt og næringsmessig ville vært riktig å fusjonere, har fusjonen vært vanskelig å gjennomføre. Avviklingen skal skje så raskt som mulig. Det er enighet om at verken eierne eller selskapene skal reise krav om erstatning, sa Bondevik.

Statsministeren understreket at det nordiske samarbeidet er viktig og må videreføres.

Samtidig holdt den svenske næringsministeren Bjørn Rosengren en pressekonferanse i Stockholm.

- Jeg beklager at fusjonen sprakk. Det var en industriell og politisk riktig beslutning å fusjonere selskapene, det var begge regjeringene enige om, sa han.

- Men vi har ikke lykkes siden vi har forskjellige tolkninger av avtalen. Den norske regjeringen har skrevet inn deler i sin proposisjon som ikke finnes i avtalen. Derfor har vi havnet i en situasjon vi ikke klarer å løse, sa Rosengren ifølge Expressen.

Kjell Magne Bondevik sa på pressekonferansen at Telenor nå skulle få et nytt styre, som skal bestemme hvem som blir ny sjef. Bondevik bekreftet at Telenor blir delprivatisert.