Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik blir luftas lilleputt

Nå får endelig Kjell Magne Bondevik sitt faste privatfly. Men Falcon 2000-flyet imponerer neppe verken Kjell Inge Røkke eller George Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det danske flyselskapet Air Alsie som heretter skal ha ansvaret for den norske statsministeren i lufta. Også utenriksministeren skal benytte flyet.

Air Alsie vant konkurransen mot sju andre anbud og 19 interesserte selskaper. Bondevik skal fly smått og effektivt: Falconjeten blir et lite knøtt sammenliknet med Bushs Air Force One jumbojet og Kjell Inge Røkkes Boeing Business Jet. - Vi er svært godt fornøyd med avtalen. Både flyet og prisen er bra, sier avdelingsdirektør Henning Henriksen ved Statsministerens kontor til Dagbladet. Gårsdagens avtale innebærer ikke at Bondevik får sitt eget fly. Han må finne seg i å dele flyet med andre, men flyet vil bli Bondeviks faste når han skal benytte privatfly på utenlandsreiser.

Leier flyet per time

- Vi betaler for leie av flyet per time det er i lufta. Flyet skal bare brukes når det er behov, og etter en vurdering av økonomi og sikkerhet. Nå får vi en fast leverandør, og dermed et fast fly og en gunstigere pris enn før, sier Henriksen. Det er ikke lagt opp til at statsministeren skal bruke fly oftere enn før med den nye avtalen. I hovedsak bruker statsministeren bare privatfly på reiser til Europa. Henriksen opplyser at statsministeren fortsatt vil bruke rutefly ved lengre reiser som til USA, og nå sist Japan.

Satellittelefon og DVD

Air Alsie er basert på den danske øya Als, og vil bruke tre forskjellige fly på oppdragene for den norske regjeringen, deriblant to Falcon 2000 jetfly. Tomotorsflyet har plass til 10- 12 personer i førsteklasseseter. Det er satellittelefon og DVD-system om bord. - Vi er stolte over å få kontrakten med den norske regjeringen, sier visedirektør Henrik Therkilsen ved Air Alsie

Hvor mye det koster å leie flyet, er hemmelig. Statsministerens kontor opplyser at de vil fortsette å leie framfor å eie.

SMÅTT ER GODT: Kjell Magne Bondevik skal heretter leie flytypen Falcon 2000 av det danske flyselskapet Air Alsie.<P>
FRA INNSIDEN: Her kan Bondevik hvile og arbeide.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media