Bondevik bryter løfter

Kontantstøtten for toåringer og flere sykehjemsplasser er noen av løftene statsminister Kjell Magne Bondevik innrømmer kan ryke som en følge av landets økonomiske situasjon. Erklæringen fra Voksenåsen kan vise seg å bli tomme ord fra sentrumsregjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Erklæringen fra Voksenåsen var skrevet for en annen økonomiske situasjon enn den landet vårt har i dag. Dermed kan vi ikke regne med å få gjennomført løftene før år 2001, sier Kjell Magne Bondevik til Vårt Land.

Statsministeren innrømmer for første gang at det kan bli vanskelig å få gjennomført tiltak som kontantstøtte for toåringer, mer penger til utdanning, bedre medisinsk utstyr og styrket kollektivtransport.

- Budsjettet må bli så stramt at det ikke er mulig å innfri de forventninger folk har på mange områder, sier Bondevik til Vårt Land.

Samtidig understreker han at sentrumsprofilen beholdes, og det burde være det interessante for det norske folk, mener statsministeren.

Det er den økonomiske utviklingen på verdensbasis som fører til at regjeringen nå må gå fra sine tidligere løfter. Regjeringen vil følge den økonomiske utviklingen fremover, men tror ikke de vil kunne opprettholde det de lovet da regjeringsmakten ble overtatt sist høst.