«Bondevik burde lære av Jesus. Han snakket aldri stygt om de minste.»

Carl I. Hagen kalte dem latsabber. Nå kaller Kjell Magne Bondevik dem pessimister. Da blir nordlendingene forbannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Bondevik burde lære av Jesus. Han snakket aldri stygt om de minste i samfunnet, sier finnmarking og artist Steinar Albrigtsen.

Etter at Bondevik på helgas årsmøte i Østfold KrF sa at Nord-Norge er preget av pessimisme, og derfor trenger Snøhvit, har han hisset på seg både politikere og kulturpersonligheter. De er lei av å bli kalt late, sytete og pessimistiske.

- Er vi pessimister, kan vi takke politikerne. Ikke minst Bondeviks fiskeriminister, Svein Ludvigsen. Han omstrukturerer fiskerinæringa i et enda tøffere tempo enn forgjengerne. I Berlevåg står folk på kaia og ser fisken forsvinne i trailere sørover, mens de selv går uten jobb. Klart folk blir pessimister når det ikke lenger er noe grunnlag for bosetting, sier filmregissør Knut Erik Jensen, som økte nordlendingenes optimisme og selvtillit med «Heftig og begeistret».

- Folk tror at det bare er tusseladder igjen i Distrikts-Norge. Men Berlevåg mannskor har vist at det er de sterke som blir, sier han.

Tredje verden

- Av og til lurer jeg på om det er Nord-Norge det gjelder når folk snakker om den tredje verden, sier musiker Kine Hellebust. I jobben opplever hun at det er langt fra Nord-Norge til resten av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer