Bondevik endrer regjeringen i dag

Kjell Magne Bondevik vil etter det Dagbladet erfarer skifte mannskap i dag. Børge Brende får et tyngre departement og KrF-nestleder Knut Arild Hareide er klar for en statsrådspost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under ett døgn etter Kjell Magne Bondeviks kunngjøring om å si nei til nye fire år på Stortinget, vil han i dag presentere en ny regjering.

Da Bondevik bestemte seg for tidspunktet, ble det hektisk aktivitet på statsministerens kontor. Etter det Dagbladet kjenner til, skapte kong Haralds besøk i Nord-Trøndelag en viss usikkerhet. Spørsmålet var om kongen selv ville være til stede i statsråd klokka 11 i dag.

Brende bytter

Bondevik har selv sagt at det er naturlig å foreta noen utskiftninger og rokeringer i en regjering som nå har sittet snart tre år. Nå mener han tida er inne.

Dagbladet har tidligere fortalt at sterke krefter har jobbet for at miljøvernminister Børge Brende, Erna-favoritten, skulle få et tyngre departement.

Flere ønsker ham som næringsminister. Da vil Ansgar Gabrielsen forsvinne ut av regjeringen. Men Brende skal også ha vært aktuell for andre poster. Brendes forflytting vil gjøre det mulig for Bondevik å sette KrFs Bømlo-stjerne, Knut Arild Hareide, inn som miljøvernminister.

Slanke-Jon blir

Dagbladet fikk i går sterke signaler om at KrFs Jon Lilletun forblir i Stortinget som partiets parlamentariske leder. Jan Petersens statssekretær, Torhild Widvey, er trolig på vei inn i regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.