Bondevik er pikenes prest

Tror du at det er statsministeren som er damenes favoritt, tar du feil. Pikenes Jens står nemlig for fall, og ut av skapet kommer pikenes prest - Kjell Magne Bondevik. Nesten halvparten av alle kvinner beundrer den populære politikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjell Magne Bondevik er Norges mest populære politiker. Hele 44 prosent av befolkningen beundrer ham mye, og han er den eneste av politikerne som scorer høyt i alle samfunnslag - også utenfor sitt eget parti. Mest oppsiktsvekkende er likevel hans dametekke. I underkant av halvparten av alle norske kvinner beundrer den tidligere statsministeren, som uten tvil kan smykke seg med tittelen Pikenes prest.

- Det er på ingen måte strategisk, sier Bondevik når Dagbladet legger fram tallene.

Han smiler og legger til:

- Men det er selvsagt hyggelig for meg at folk setter pris på det arbeidet jeg gjør. Det er også bevisst i den forstand at jeg har en del holdninger som er viktige for meg.

Toneangivende

Han tror kvinner bare blir mer og mer toneangivende i samfunnsdebatten. Han ser derfor på det som en politisk styrke at han så langt har kvinnene på sin side, men han understreker at alle velgere er like mye verdt. Han spår at kvinnene kan komme til å gå i bresjen for en motreaksjon for å få mer fokus på verdier i politikken.

- Det er klart at jeg står for en del verdier som kvinner setter høyt. Familieverdier, miljø, omsorg for svakeststilte og bistand er blant mine hjertesaker, sier Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer