-  Bondevik er uinteressant

Carl I. Hagen karakteriserte i Stortinget i går statsminister Kjell Magne Bondeviks meninger som uinteressante.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hagen har fått blod på tann etter høstens budsjettforlik, og vil gjerne samarbeide tettere med regjeringspartiene. Men så langt er han møtt med en lunken skulder i Høyre, og en iskald en i Venstre og KrF.

Det liker Hagen dårlig.

Sitt hovedinnlegg i finansdebatten i Stortinget torsdag brukte han til å filosofere om regjeringskonstellasjoner etter valget. Flørten med KrF var åpenbar, og han liker ikke at statsministeren advarer høyrefolket mot å blunke for mye til Frp.

-  Jeg leser så i Aftenposten at Bondevik advarer mot tettere samarbeid med oss. Dette synes jeg er ganske uinteressant. KrF har fått ny partileder, og det er hans synspunkter etter valget som vil bære vekt, sa Hagen.

Men det hjelper ikke Hagen så mye å fri til den nye lederen.

-  For langt unna

-  At vi har inngått et budsjettsamarbeid med Frp i Stortinget, er langt fra det samme som at vi er rede til et regjeringssamarbeid eller tettere politisk samarbeid, sier Dagfinn Høybråten, som i går var på reise i sitt nye «hjemfylke» Rogaland.

-  At Frp prøver å framstille seg som KrFs beste venn i verdispørsmål, og bryr seg om slike spørsmål, er flott. Men jeg konstaterer at det fortsatt er langt mellom oss for eksempel i saker som bistand, alkoholpolitikk, bioteknologi, abort og miljø, slår Høybråten fast overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.