Bondevik etablerer fredssenter

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik skal kjempe for fred og forsoning igjennom sitt nye fredssenter. – Jeg har lenge drømt om å jobbe med dette når jeg sluttet som politiker, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bondevik fortalte under en pressekonferanse at senteret han nå etablerer, skal jobbe for fred og forsnoning i konfliktområder, samt internasjonale menneskerettigheter.

Han mener perioden som statsminister i Norge har åpnet en rekke dører som vil sette ham og senteret han skal stå i spissen for i stand til å gjøre en god innsats internasjonalt.

– Jeg vil bruke nettverket jeg har opparbeidet meg som statsminister i Norge, sa han. Han har allerede vært i kontakt med Jimmy Carter i USA, sørkoreanske Kim dae-Jung og finske Martti Ahtisaari om samarbeid med dere respektive fredssentra.

– Vi skal samarbeide internasjonalt og kommer på denne måten inn i et nettverk som kan gi oss oppgaver og oppdrag internasjonalt, sa Bondevik. Han røpet at han mange år har hatt en drøm om å vie all sin tid og krefter til slikt arbeid når han sluttet som politiker.

– Ideen er å etablere et senter, der personer med erfaring og kompetanse i internasjonale spørsmål kan gjøre en innsats for fred og menneskerettigheter i en global sammenheng. Når vi kommer i gang for fullt til høsten skal vi ha fem-seks medarbeidere, sa Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer