Bondevik får ikke be for Amina

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) møter ikke Nigerias president Olusegun Obasanjo i Johannesburg og får derfor heller ikke tatt opp dødsdommen mot Amina Lawal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lawal er dømt til døden ved steining av en muslimsk domstol fordi hun fødte et barn utenfor ekteskap. Dødsdommen skal etter planen fullbyrdes når hun er ferdig med å amme.

Bondevik skulle etter planen møte Obasanjo onsdag. Men da den norske statsministeren kom til Johannesburg tirsdag morgen, hadde Obasanjo allerede reist. Bondevik lover likevel å ta opp Lawals sak ved første og beste anledning.

- Jeg vil likevel ringe ham i løpet av dagen for å snakke om denne saken. Hvis jeg får anledning, skal jeg også ta den opp med hans utenriksminister, sier Bondevik til Aftenposten.

(NTB)

SKAL STEINES TIL DØDE: Amina Lawal fikk et barn utenfor ekteskap, og ble dømt til døden av en islamsk domstol i Nigeria. Dommen skulle fullbyrdes etter at hun hadde ammet barnet ferdig, men den er nå anket inn til landets høyesterett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer