Bondevik får kritikk av Bondevik

TROMSØ: Statsminister Kjell Magne Bondevik ønsket i går de norske pilotene lykke til - på et oppdrag som kan medføre at nordmennene risikerer egne liv og dreper uskyldige sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens statsministeren i går klatret opp i et av flyene og seinere vinket farvel ved rullebanen ved Bodø hovedflystasjon, møter han sterk krigsmotstand i Kristen-Norge - og en av kritikerne er hans egen fetter, Odd Bondevik:

- Jeg stiller meg undrende til den norske krigsdeltakelsen. Ikke fordi jeg ikke er opptatt av å bekjempe samvittighetsløse og kyniske terrorister, men fordi jeg er redd vi ikke oppnår målene ved at norske fly slipper bomber der vi risikerer å bli direkte ansvarlige for å ta livet av uskyldige sivile. Jeg tviler på at dette er riktig vei å gå for å bekjempe terror, og savner en debatt om de fundamentale etiske problemstillingene den norske krigføringen reiser, sier Odd Bondevik til Dagbladet. Han er biskop i Møre, preses og øverste leder i Den norske kirke.

Norske bomber

- Jeg vil med fysisk nærvær markere at F-16-styrken har regjeringens fulle støtte når de nå settes inn i krigen mot terror. Jeg ønsker lykke til på vegne av hele det norske folk, sa statsministeren da han tok farvel med de norske krigerne.

De seks norske flyene skal ha base i Kirgisistan. Utstyrt med luft-til-luft-raketter og laserstyrte bomber skal de utføre krigsoperasjoner i Afghanistan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer