Bondevik feirer Norges rikeste

Når Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow feirer sin store dag, vil statsminister Kjell Magne Bondevik være blant gjestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges rikeste brudepar har invitert store deler av Norges maktelite. Statsminister Kjell Magne Bondevik bekrefter overfor Dagbladet at han har takket ja til invitasjonen fra brudeparet. Bondevik vil sammen med sin kone Bjørg være gjest når Norges rikeste ektepar gir hverandre sitt ja. Selskapet holdes på den ærverdige godseiendommen Fritzøehus lørdag 12. juni. - Jeg kan bekrefte at statsministeren er invitert i bryllupet, og at han har takket ja. Utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, sier Bondeviks pressetalsmann Gunnar Husan til Dagbladet.

Flere politikere

Lista over bryllupsgjester teller flere av Norges mektigste menn og kvinner. Etter det Dagbladet erfarer, skal paret være både stolte og beæret over at statsminister Bondevik har takket ja. På gjestelista står også flere lokalpolitikere, både fra Larvik og andre steder der brudeparet har tilknytninger. Mille-Marie Tres-chow har den siste tida jobbet med flere prosjekter i samarbeid med Larvik kommune. Hennes kommende ektemann Stein Erik Hagen har brukt mye tid på å promotere gudbrandsdalsbygda Vågå der han har feriested. Også flere av Norges rikeste vil finne veien til Larvik denne junidagen. Dagbladet vet at investor Bjørn Rune Gjelsten, tobakksprins Johan H. Andresen og kona Kristin og Christen Sveaas er blant de inviterte gjestene.

Kongen kommer ikke

Det har også vært spekulert på om kongehuset skulle være rep-resentert. Rimi-Hagen har i lange tider hatt tette bånd til kongehuset, både som prinsesse Märtha Louises hestesponsor og som kongens jaktkamerat. Både Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen har vært i festlig lag med kongefamilien, seinest i oktober 2002 da kongeparet var gjester i konfirmasjonen til Treschows sønn, Andreas Stang Treschow. Denne gangen blir det imidlertid fest uten kongelig deltakelse. Slottets informasjonsavdeling vil ikke si noe om kongefamilien var invitert i bryllupet, men de bekrefter at kongeparet ikke skal til Larvik den aktuelle dagen. - Slottet vil aldri si noe om hvilke private arrangementer kongefamilien er invitert i, sier informasjonssjef Wenche Rasch til Dagbladet. Etter vielsen i Larvik kirke er det stor gallamiddag på Tres-chow-familiens gods. Tidligere biskop Sigurd Osberg skal vie paret. Mille-Marie Treschow er av adelig slekt, og er fortsatt medlem av Dansk Adels Forening.

Aktiv bryllupsgjest

Den adelige tittelen følger etter tradisjonen bare den mannlige delen av familien, og matvarebaron Stein Erik Hagen kan således ikke kalle seg adelig etter bryllupet. Privilegerte er de likevel. Det er ikke mange brudepar som har æren av å ha statsministeren som gjest. Denne våren har imidlertid Kjell Magne Bondevik vært en ganske så aktiv bryllupsgjest. Som prest har han viet både fotballspilleren Solveig Guldbrandsen og den tidligere politikeren Erik Solheim. I løpet av sommeren skal Bondevik også gifte bort datteren Hildegunn (30).

KOMMER: Statsminister Kjell Magne Bondevik har takket ja til invitasjonen fra brudeparet. Her fra jubileet til Sjømannskirka i New York i fjor.
KOMMER IKKE: Kong Harald skal ikke i bryllupet til jaktkamerat Stein Erik Hagen.
GODSFEST: Ærverdige Fritzøehus vil bli arenaen for årets store kjendisbryllup. Godseier Mille-Marie Treschow gifter seg med milliardæren Stein Erik Hagen. Det kommende brudeparet skal være både stolte og beæret over at statsminister Bondevik har takket ja til å være med på bryllupsfesten.