Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik freder kontantstøtten

Statsminister Kjell Magne Bondevik forsikrer at kontantstøtten skal innføres også for toåringer fra nyttår. Finansminister Gudmund Restads utspill for et par dager siden avviser han blankt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen grunn til å reise tvil om kontantstøtten. Den er både lovfestet og avtalefestet i Stortinget, sa Bondevik på sin sommer-pressetreff i Stavern i dag.

Han avviser dermed enhver debatt om kontantstøtten slik den er kommet i pressen etter uttalelser fra finansminister Gudmund Restad fra Senterpartiet og KrF-leder, Valgerd Svarstad Haugland.

Bondevik gjentok på pressetreffet behovet for å stramme inn norsk økonomi i statsbudsjettet, men ville ikke feste seg til noe bestemt tall for hvor stramt budsjettet bør være.

Han advarte opposisjonen mot å gjøre høstens budsjettbehandling til et taktisk spill, og uttrykte at regjeringen er forberedt på å søke støtte for budsjettet både til høyre og til venstre i Stortinget.

- Det hadde vært ønskelig for stabiliteten om Arbeiderpartiet kunne bidra, sa Bondevik.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!