Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bondevik gjorde det samme

Stoltenberg avviser kritikken fra Høyre om ansettelser av taleskrivere. Les brevet her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et brev til Høyre-leder Erna Solberg avviser statsminister Jens Stoltenberg kritikken mot ansettelsen av en tidligere Sp-rådgiver som taleskriver i kommunaldepartementet. Det skriver Aftenposten.no.

Stoltenberg peker på at flere statsråder i Bondevik II-regjeringen gjorde nøyaktig samme som de borgerlige partiene kritiserer de rød-grønne for.

Les hele brevet her!

- Under regjeringen Bondevik II ble det etablert egne stillinger som taleskrivere i blant annet Miljøverndepartementet, Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. skriver Stoltenberg.

Statsråd Åslaug Haga (Sp) har måtte tåle kritikk for nok en ansettelse etter at hun ga en Senterparti-rådgiver jobb som taleskriver i byråkratiet i Kommunaldepartementet.

Både Frp og Høyre mente denne typen stillinger burde være del av den politiske ledelsen, og Høyre-leder skrev brev til statsministeren med flere kritiske spørsmål. Det er dette brevet Stoltenberg nå svarer på.

Stoltenberg mener kritikken er uberettiget.

- I dag som tidligere er det et klart skille mellom politiske stillinger og embetsverket i departementene og ved Statsministerens kontor, mener Stoltenberg. Han betegner taleskrivingen som en del av embetsverkets jobb for å hjelpe den politiske ledelsen.

- Stillingen som seniorrådgiver med taleskriving som arbeidsområde i Kommunal- og regionaldepartementet er ikke en politisk utnevnt stilling, skriver Stoltenberg.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media