Bondevik håper på danskene

Statsminister Kjell Magne Bondevik håper at Danmark i sterkere grad vil kunne bidra til å hjelpe Norge i Schengen-forhandlingen når landet nå har avklart sitt forhold til Amsterdam-traktaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Norge har lenge vært beredt til reelle drøftinger om Schengen-avtalen, men på EUs side har det åpenbart ikke vært klarlagt nok. Det håper jeg nå at Danmark kan bidra enda mer til og skyve på for, sier Bondevik.

I en folkeavstemning i går sa 55,1 prosent av danskene ja og 44,9 prosent nei til Amsterdam-traktaten som innebærer et tettere samarbeid mellom EU-landene. Etter planen trer traktaten i kraft fra 1. januar 1999. Da vil også Schengen-samarbeidet bli integrert i EU.

- Vi har et felles ønske om å bevare den Nordiske passfriheten. I løpet av høsten bør vi absolutt få klarlagt Schengen-spørsmålet , sier Bondevik.

Han tror at danskenes ja ikke betyr noen endring for Norges forhold til Danmark og EU. Norges forhold til EU reguleres gjennom EØS-avtalen.

- Vi har hatt god nytte av Danmark når det gjelder å få informasjon og kontakt inn i EU-systemet. Det regner jeg med vi kan fortsette med, sier han.

Bondevik vil ikke kommentere hva et eventuelt dansk nei hadde betydd for Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer