Bondevik har tenkt å bli sittende lenge

Denne regjeringen har tenkt å bli sittende lenge, fastslo statsminister Kjell Magne Bondevik da han på en pressekonferanse i formiddag oppsummerte høstsesjonen. Nok en gang understreket han at retningslinjene for penge- og valutapolitikken ligger fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik sa seg godt fornøyd med sine første måneder som statsminister. Han sa det viktigste denne høsten er at en langvarig Arbeiderparti-dominans er brutt:

  - Vi har fått et lenge etterlengtet skifte. Vi har vist at andre enn Ap vil, og kan, styre landet. Og vi har langt på vei satt en ny politisk dagsorden, noe debatten om verdikommisjonen viser, sa Bondevik.

Trodde ikke på regjeringsskifte

Han innrømmet at han opprinnelig ikke hadde trodd at stortingsvalget ville føre til et regjeringsskifte.

  - For meg framsto det som mest sannsynlig at det etter valget, for eksempel ved budsjettbehandlingen, kunne oppstå en situasjon der Ap-regjeringen stilte kabinettspørsmål, sa han.

Tilfreds

Bondevik sa seg tilfreds med budsjettet som er vedtatt for 1998. Han sa at regjeringen mener det er innenfor en ansvarlig ramme, og at vi vil se en positiv utvikling i norsk økonomi også i 1998.

  - Det er grunn til å understreke at den ansvarlige budsjettpolitikken må videreføres også i 1999, sa statsministeren.

 - Budsjettforslaget for 1999 vil få et sterkere preg av denne regjerings prioriteringer, men jeg vil allerede nå understreke at det er begrenset hva som kan gjennomføres i et enkeltstående år, sa Bondevik.

 Han la til at det over noe tid vil bli tydelig at landets nye ledelse legger opp en ny kurs på viktige områder.

(NTB)