Bondevik hos kongen

Klokka 11 begynte siste statsråd for Kjell Magne Bondevik. Akkurat nå leder han regjeringens siste møte ved Kongens bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestemann ut er påtroppende statsminister Jens stoltenberg.

- Jeg er spent, sier Norges nye statsministerkandidat Jens Stoltenberg. Han er innkalt til Slottet klokka 12 i dag.

Da får han sannsynligvis i oppdrag å danne ny regjering.

Kjell Magne Bondevik vil leverte inn sin avskjedssøknad til Kongen klokka 10.15 i dag. Han signaliserte allerede i går at han mener Stoltenberg er den rette til å få oppdraget om å danne en ny regjering. Bondevik går av etter å ha stilt kabinettspørsmål på vegne av sentrumsregjeringen i Stortinget i går.

- Jeg er spent. Også jeg forstår at det kan hende at jeg får en henvendelse om å danne en regjering. Men dette forholder jeg meg til bare hvis Kongen spør, sier Stoltenberg til NRK Morgennytt.

Det ble en sein kveld for Stoltenberg i går. Etter å ha vært på regjeringsjakt i ukesvis, ble det endelig klart av Bondevik bøyer av og etter alt å dømme overlater roret til Ap.

- I natt har jeg sovet, det er det viktigste, sier Stoltenberg.

Vanskelig jobb

Han understreker at avgående statsminister Kjell Magne Bondevik selv valgte å gå av. Nå blir det sannsynligvis Stoltenbergs tur til å navigere et vanskelig storting som leder av en mindretallsregjering.

- Jeg har ikke regjeringskabalen klar. Det er mange flinke folk i Arbeiderpartiet som kan sitte i regjeringen. Men hvis jeg får oppdraget, bør det ikke ta så mange dager å sette sammen en regjering, sier Stoltenberg.

SPENT: Stoltenberg skal til kongen i dag. Om kort tid kan han være statsminister.