Bondevik høster kritikk fra sine egne

Statsminister Kjell Magne Bondevik får skarp kritikk fra flere KrF-ordførere rundt om i landet for regjeringens forslag til neste års statsbudsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har mest lyst til å gi opp nå. Vi er valgt til å utvikle, men blir satt til å avvikle. Våre sentrale folk tar ikke inn over seg det vi sier til dem. Jeg kan ikke se at vi har noe å hente på å sitte i regjering, sier KrF-ordfører Tore Johansen i Aremark kommune i Østfold til Dagsavisen.

Johansen sender et klart signal til Bondevik om at han bør vurdere å trekke KrF ut av regjeringen. KrF-ordføreren i Marker kommune i Østfold, Agnar Husebråten, tenker i samme baner.

- Skal vi bare sitte i en regjering for å støtte Høyre, er det en grense for hvor mye smerte vi kan tåle, sier Husebråten til Dagsavisen.

- Ikke god KrF-politikk

KrF-ordfører Jan Erik Gyllensten i Bamble kommune i Telemark sier til avisen at det budsjettet som ble lagt fram torsdag, ikke er god KrF-politikk.

- KrF må samarbeide med noen som er villige til å bedre kommuneøkonomien. Statsbudsjettet får ikke fram hvor KrF står når det gjelder kommunalpolitikk, og det er vi veldig, veldig lei oss for og veldig uenig i, sier Gyllensten.

- Burde droppet skattelette

Også KrF-ordfører Roy Waage i Skjervøy kommune i Troms er svært kritisk til forslaget til statsbudsjett for neste år. Han mener regjeringen burde droppet skattelettelsene og heller prioritert kommunale tjenester.

- Det som er det store paradokset er at den private pengeboka vokser og blir rikere og rikere, mens de grunnleggende velferdstilbudene overfor barn, unge, syke og svake i samfunnet må reduseres sterkt. Dette henger ikke sammen, sier Waage til NRK.

(NTB)