Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik i klinsj med Inger Lise Hansen

Uenige om samarbeid med Frp.

ADVARER: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik ønsker ikke at Krf skal innlede noe samarbeid med Frp. Foto: Ned Alley / Scanpix
ADVARER: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik ønsker ikke at Krf skal innlede noe samarbeid med Frp. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): I dag kom striden om Krfs framtidige veivalg til overflaten. Dette er det store strategiske stridstemaet i partiet nå, men spørsmålet skal ikke behandles på landsmøtet som pågår denne helgen.

Partileder Knut Arild Hareide ser helst at debatten om eventuelt samarbeid med Siv Jensen eller Kristin Halvorsen først tas etter kommunevalget, men i dag braket det løs.

Undergraver
Fra talerstolen på partiets landsmøte ble det tydelig at tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og avgående nestleder Inger Lise Hansen står på hver sin side i spørsmålet.

- Vi snakker om en ny retning for Norge. Likevel sysler vi med tanken på å støtte en regjering bestående av et eller flere av dagens regjeringspartier. I mine øyne er det ganske uforståelig. Den borgerlige tradisjonen støtter vårt fokus på enkeltmenneskets frihet. Tillit til menneskene i samfunnet og en erkjennelse av at mennesker har åndelige behov. Sosialistisk tankesett undergraver disse verdiene, sa Hansen fra talerstolen.

Hun mener partiet må gå i dialog med Frp for å sørge for at den rødgrønne regjeringen blir kastet.

Like etter fikk hun svar fra den tidligere statsministeren. Han advarte mot å samarbeide med noen av ytterfløyene i norsk politikk.

- Sentrum er en god plassering. Det er der du finner den rette balansen mellom individ og fellesskap, det som de blå og de røde ensidig dyrker på hver sin side, sa Bondevik.

Overfor Dagbladet presiserer han:

- Jeg er enig med Inger Lise i mye, men det hun sier om det borgerlige blokken har jeg aldri likt.

Knebles
Bondevik mener at hele debatten om samarbeid bør knebles.
 
- Jeg er enig med Hareide i at dette er en debatt vi bør vente med. Mye kan skje i norsk politikk på to år. Det er lang tid i politikken. Han håper at blokkene i norsk politikk i mellomtiden har gått i oppløsing og at det dermed åpner seg muligheter for samarbeid utenom Frp og SV.

Vil snakke: Inger Lise Hansen(tv) og vil gå i dialog med Frp for å få kastet Stoltenbergregjeringen i 2013. Foto: Ned Alley / Scanpix
Vil snakke: Inger Lise Hansen(tv) og vil gå i dialog med Frp for å få kastet Stoltenbergregjeringen i 2013. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media