Bondevik i medvind

Flere mener Kjell Magne Bondevik gjør en god jobb som statsminister, flere mener at han er den som egner seg best som statsminister, og en av fire velgere tar godt imot budsjettforliket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et tungt år med svekket oppslutning og mye motgang på meningsmålingene, kan statsminister Kjell Magne Bondevik glede seg over litt medvind på flere områder. KrF fikk økt oppslutning på MMI/Dagbladets siste partibarometer.

I målingen som ble tatt opp i midten av forrige uke, ble det også spurt om utvalgets syn på Bondevik som statsminister og på regjeringens håndtering av budsjettforhandlingene:

17 prosent mener nå at Bondevik gjør en god jobb som statsminister.

Haler innpå

Det er lavt i forhold til hva både han selv og hans forgjengere har oppnådd tidligere på tilsvarende popularitetsmålinger, men det er likevel Bondeviks høyeste score siden november i fjor.

På spørsmål om hvem av landets topp-politikere som egner seg best som statsminister, leder Jens Stoltenberg fortsatt klart. Men Bondevik haler innpå.

I forhold til oktober-målingen øker Bondevik med tre prosentpoeng til ti prosent, mens andelen som holder på Jens Stoltenberg faller med fire prosentpoeng til 20.

Troen på Kristin Halvorsens som statsminister er også svekket siden budsjettforliket, fra tolv til åtte prosent.

Opp og ned

Budsjettforliket får relativt god mottakelse hos velgerne.

24 prosent, eller en av fire velgere, mener regjeringen har håndtert budsjettforhandlingene på en god måte. De som er mest positive, er menn, eldre, høyt utdannede, høytlønte og folk bosatt i Oslo.

- Jeg er vant til at galluper går opp og ned, både partimålinger og popularitetsmålinger. Svarene på disse spørsmålene tyder og at regjeringens stilling er styrket, også etter budsjettforliket, sier Bondevik.

KAN SMILE IGJEN: Statsminister Kjell Magne Bondevik.<!--/BTEK0-->