Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik inn i budsjettkampen

Statsminister Kjell Magne Bondevik måtte i ettermiddag inn i budsjett-dragkampen på Stortinget, etter at Høyre tidligere på ettermiddagen avviste forslaget til utgiftskutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter intens møtevirksomhet i hele dag ble budsjettspillet på ettermiddagen løftet opp på et høyere nivå, med møter mellom statsministeren og Høyre-leder Jan Petersen på Statsministerens kontor.

Det var en svært ordknapp Høyre-leder som møtte pressen etter sitt møte med statsministeren mandag ettermiddag:

- Nå vet jeg hvordan Bondevik tenker. I løpet av kvelden vil han få en telefon fra meg, sa Petersen.

Han avviste blankt å kommentere innholdet i sin samtale med statsministeren.

- Vi er innstilt på å få avklart dette i løpet av mandagen. Vi er allerede kraftig på overtid, sier Kristelig Folkepartis leder Einar Steensnæs.

Etter planen skulle finanskomiteens innstilling være klar torsdag, men Steensnæs regner med at det må tas initiativ for å avvike forretningsordenen om at innstillingen skal avgis til denne fristen.

Ikke nok

Sentrumsregjeringen og Frp ble søndag kveld enige om en budsjettavtale, men Høyre må med for å få et flertall. Høyre har signalisert vilje til å godta både kontantstøtte og mer til minstepensjonistene, forutsatt at økningen i personbeskatningen reduseres.

Etter en rekke avklaringer innad i regjeringen mandag formiddag, fikk Høyre omsider et forslag til nedskjæringer på rundt 1,5 milliarder i statsbudsjettutgiftene. Regjeringen foreslår dessuten å ta drøye 900 millioner fra oljefondet for å dekke inn utgiftene på drøye 2,3 milliarder i kompromisset med Frp.

Fra Høyre ble dette avvist som ikke godt nok.

(NTB)

Hele Norges coronakart