Bondevik irritert over Valgerd-kritikk

Statsminister Kjell Magne Bondevik er mektig irritert over gjentatt personkritikk rettet mot kulturminister og partileder Valgerd Svarstad Haugland (KrF).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det toppet seg med et oppslag i Dagbladet tirsdag, der Trond Giske legger bredsiden mot kulturministeren og sier at hun er den verste vi har hatt noen gang.

- Dette er helt forfeilet, og det er også uvanlig av stortingsrepresentanter å bruke personlige karakteristikker på denne måten. Når det påstås at hun er preget av intoleranse, slår det bare tilbake på avsenderen. Valgerd Svarstad Haugland respekterer andres meninger. Det bør være regelen også for andre, sier statsministeren.

Han vil likevel ikke gå så langt som å karakterisere kritikken av Valgerd Svarstad Haugland som ren mobbing.

Stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) sier til NTB at hans viktigste poeng er at Valgerd Svarstad Haugland er for usynlig som kulturminister.

- Rollen som kulturminister kommer helt i skyggen av partilederrollen. Landet trenger en kulturminister som er synlig og står på barrikadene. Ellers er det ikke min oppgave å karakterisere kvaliteten av det hun driver med, sier Giske.

NTB

IKKE FORNØYD: Bondevik er ikke fornøyd med medpolitikeres mediautspill mot Valgerd.