Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik landet i Thailand

Sverige, Norge og Finlands statsminister besøker nå Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges statsminister Göran Persson kom først fram, mens Bondevik og hans finske kollega, Matti Vanhanen, kom noen timer seinere.

De tre statsministrene skal blant annet takke Thailand for innsatsen under flodbølgekatastrofen. De skal i audiens hos kong Bhumibol Adulyadej i løpet av dagen, og i møter med statsminister Thaksin Shinawatra.

Motstridende

- Jeg har to motstridende følelser foran dette besøket: Den ene er takknemligheten til det thailandske folk, som gjorde hva det kunne for å hjelpe. Den andre knytter seg til opplevelsen av selve katastrofen og de grufulle tingene som skjedde, sa Bondevik før besøket.

Han deltok i en sørgegudstjeneste i Nidarosdomen i går, og dro direkte til Thailand derfra.

Bekymret

Statsminister Thaksin sier til AFP at de tre kommer til Thailand fordi de er bekymret for de av sine landsmenn som fortsatt er savnet.

- Vi har ikke planer om å be om noe hjelp fra dem. De kommer for å be om vår hjelp til å sende sine folk hjem, sa han på en pressekonferanse i dag.

I morgen flyr de tre statsministrene til Phuket for å se ødeleggelsene som flodbølgen forårsaket 2. juledag.

De nordiske landene ble hardt rammet av flodbølgen. 77 nordmenn er fortsatt savnet, mens 12 er bekreftet omkommet. 52 svensker er omkommet, mens 893 er savnet eller etterspurt. To finner er bekreftet omkommet, men 174 er savnet.

Det totale antall omkomne etter flodbølgekatastrofen er nå 168 373 personer.

(©NTB)

<B>PÅ REISEFOT: Statsministeren fløy med SAS til Bangkok i natt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media