Bondevik langer ut mot Jøran Kallmyr: - Jeg er sjokkert

Reagerer kraftig på uttalelser om skrekkregimet Eritrea.

FÅR KRITIKK: Kjell Magne Bondevik mener statssekretær Jøran Kallmyr snur saken helt på hodet når han sier at Eritrea har mistet store deler av ungdomsbefolkningen sin på grunn av europeisk asylpolitikk. Foto: Nina Hansen / Lars Eivind Bones
FÅR KRITIKK: Kjell Magne Bondevik mener statssekretær Jøran Kallmyr snur saken helt på hodet når han sier at Eritrea har mistet store deler av ungdomsbefolkningen sin på grunn av europeisk asylpolitikk. Foto: Nina Hansen / Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet kom nylig hjem etter en omstridt reise til Eritrea, landet som av mange beskrives som «Afrikas Nord-Korea».

Formålet med besøket var å sikre tilgang for norske eksperter som skal «vurdere forholdene i landet». Dette kan på sikt føre til en endring av asylpolitikken.

- Europa har skylda Kallmyr mener europeisk asylpolitikk har skylda for at eritreere flykter fra skrekkregimet.

- Det at man gir opphold til så mange eritreiske asylsøkere fører til at de reiser. Hvis man ikke burde ha gitt asyl, så ligger ansvaret på Europa, sier Kallmyr til Dagbladet.

- Du mener at det er den eneste grunnen til at de reiser?

- Det er sikkert veldig sammensatt. Det er nok både en pull- og en pushfaktor, men pullfaktoren er vesentlig. Ved å komme til Europa får man også en økonomisk sikkerhet.

Sjokkert Kallmyrs utspill får tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik til å reagere kraftig.

- Jeg er sjokkert over disse uttalelsene. Kallmyr snur saken helt på hodet når han sier at Eritrea har mistet store deler av ungdomsbefolkningen sin på grunn av europeisk asylpolitikk, sier Bondevik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer