Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik langt fra deprimert

Kjell Magne Bondevik har ikke vært i nærheten av sykmelding i perioden etter at han fikk en depressiv reaksjon i sommer. - Jeg har skaffet meg de nødvendige pusterom, og har det bra, sa statsminister Kjell Magne Bondevik i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministerens gode helse, hindrer ham ikke i å være beekymret over rentenivå og kronekurs før årsskifte. Regjeringens hovedmål for 1999 er da også å beholde lav arbeidsledighet og redusere rentenivået.

- Høy rente kombinert med lav oljepris og svak kronekurs, har vært det politisk tyngste i 1998, sa en åpenhjertig Bondevik da han holdt sin halvårlige pressekonferanse i ettermiddag.

Regjeringens pengepolitikk ligger imidlertid fast, og Bondevik understreket at det er regjeringen som fastlegger retningslinjene for denne politikken.

- Jeg har registrert at det er bred oppslutning om den linje vi følger. Også blant arbeidslivets parter registrerte jeg under den inntektspolitiske konferansen i forrige uke bred oppslutning om

videreføring av dagens målsetting om stabil valutakurs, sa Bondevik.

Distriktskvinnene og EU

1999 blir også distriktskvinnenes år. Bondevik varsler tiltak for å bedre utdanningsmuligheter, arbeidsforhold og kulturtilbud rettet mot kvinner i utkant-Norge.

- Slik vil vi synliggjøre kvinnenes plass i distrikts-Norge i arbeidsliv og lokalmijø, sa Bondevik.

Etter et spørsmål om han er blitt mer positiv til EU, ga Bondevik til kjenne sin holdning til en ny søknad om medlemskap. Han mener en eventuell ny søknad om medlemskap bør komme etter en folkeavstemning om hvorvidt Norge bør søke eller ikke. Deretter bør det også være en folkeavstemning om forhandlingsresultatet, mener han.

- Det ville neppe være klokt å forhandle nok en gang uten å vite at folk ønsker det, sa Bondevik.

Dagbladet :på nettet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling