Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik lover strakstiltak

Skal oppgradere Utenriksdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I formiddag redegjorde statsminister Kjell Magne Bondevik i Stortinget for regjeringens håndtering av flodbølgekatastrofen i sørøst-Asia. Og Bondevik gikk langt i å forskuttere endringer.

- Jeg vil allerede nå si at mye taler for at det opprettes en krisehåndteringsenhet som skal bistå departemenetene med ansvaret for krisene, sa Bondevik etter først å ha sagt at spørsmålet skal utredes.

- Utenriksdepartementet, som var mest berørt av katastrofen i starten, vil også iverksette enkelte strakstiltak, fortsatte statsministeren.

Oppgraderes

Mye av kritikken mot UD har gått på treg reaksjon etter at katastrofen var et faktum. Bondevik avviste at det tok for lang tid før noe skjedde, og understreket at ambassaden i Bangkok var bemannet allerede 26. desember, samme dag som bølgene traff strendene i Thailand.

Likevel skal UD gjøre et par grep som gjør departementet bedre skikket til å håndtere kriser i framtida.

- Det skal opprettes to separate kriseteam som i løpet av fem timer skal være på vei til kriseområdene, sa Bondevik.

- Vi skal også ha en oppgradering av UDs krisesenter for å gjøre det i stand til å takle stor pågang, fortsatte han, og la til at Norge diskuterer med svenskene en mulighet for permanent diplomatisk tilstedeværelse i Phuket.

Bondevik fortalte også at UD vurderer å opprette en egen nettside hvor pårørende eller andre kan legge inn informasjon fra katastrofeområder, uavhengig om de kommer gjennom på telefon eller ikke.

Statsminister Bondevik på Stortingets talerstol i dag. Bak stortingspresident Jørgen Kosmo, som åpnet møtet med en minnetale og to minutters stillhet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media