Bondevik mener budsjettet kan få ned renten

Budsjettavtalen med Fremskrittspartiet er et godt grunnlag for å dempe presset på renten og kronekursen, mener statsminister Kjell Magne Bondevik. Les alt om budsjettet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik er tilfreds med at budsjettet har fått en ryddig avklaring før finansdebatten, og mener det er holdt innenfor ansvarlige rammer.

- Budsjettet er et håndslag til næringslivet både gjennom stramheten og gjennom skatte- og avgiftslettelser. Fire områder er styrket: Arbeidsplasser og næringsliv, kommuneøkonomien, pensjonistparenes økonomi og tilbudet til syke. Bevilgningene til bistand er ubeskåret, sier han.

Han avviser imidlertid at regjeringen har bundet seg tettere til Frp i denne stortingsperioden etter forliket, og viser til at Carl I. Hagen selv har sagt at Frp står fritt til å være et opposisjonsparti.

Finansminister Per-Kristian Foss (H) avviser alle beskyldninger om kreativ bokføring for å få budsjettet til å gå opp:

- Vi bruker ikke mer oljepenger, og den underliggende utgiftsveksten holdes på 0,5 prosent. Arbeiderpartiets alternative budsjett inneholdt skatte- og avgiftsskjerpelser for næringslivet og var ingen invitasjon til samarbeid, sier Foss.

Han erkjenner at Frp har bidratt til at regjeringen oppfyller løftene om skattelette i Sem-erklæringen i et raskere tempo, men vil ikke utelukke et senere budsjettsamarbeid med Ap. Det vil heller ikke statsministeren.

(NTB)