Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik-millioner til utdanning

Regjeringen vil bidra med 400 millioner kroner over en 2-3 årsperiode til den nye etter- og videreutdanningsreformen .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette går fram av et brev statsminister Kjell Magne Bondevik sendte til partene i arbeidslivet i ettermiddag.

Svaret fra Bondevik setter fart i meklingen i lønnsoppgjøret for privat sektor.

To brev ble overlevert partene med kopi til Riksmeklingsmannen; ett brev til LO og NHO med kopi til AF, Akademikerne, HSH og KS, og ett brev til YS.

Statsministeren skriver at regjeringen er innstilt på å foreslå bevilgninger til delfinasiering av et kompetanseutviklingsprogram for utvikling av markedet for etter- og videreutdanning på til sammen om lag 400 millioner kroner over en to-tre års periode.

Den første bevilgningen vil bli fremmet i budsjettet for 2000. Deretter tar regjeringen sikte på en gradvis opptrapping av innsatsen. Opptrappingen og videreføringen vil være avhengig av målsettingen med hensyn til pris- og kostnadsveksten framover som Arntsen-utvalget kom til.

Planleggingen av en slik ordning vil starte allerede til høsten, og det forutsettes at partene i arbeidslivet er med i styringen og planleggingen av ordningen.

Styringsmodellen vil bli drøftet med partene på forhånd. En mulig modell er at organisasjonene er representert i ett eller flere programstyrer som avgjør fordelingen av midler til ulike prosjekter og tiltak.

(NTB)