Bondevik møtte Aftab

SANDNES (NTB): - Aftab-familiens skjebne har engasjert meg, og jeg håper de får et godt opphold her i landet, sa en blid statsminister Kjell Magne Bondevik da han møtte familien i Sandnes i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Farid Aftab hadde invitert statsministeren, og det ble et svært kjærkomment besøk for familien.

- Det er fint å kunne møte dem, sa statsministeren.

Det vakte sterke reaksjoner fra mange hold da familien Aftab ble utvist fra Norge til Pakistan i juli 1995. Både politikere og organisasjoner tok avstand fra utvisningen. Familien fikk innvilget sin søknad om oppholdstillatelse på humanitært grunnlag tidligere i høst, og kom da tilbake til Norge fra Pakistan.

Etter to uker i Norge er den hardt prøvede Aftab-familien nå i ferd med å flytte inn i et stort boligkompleks på Hana i en fin leilighet Sandnes kommune har stilt til disposisjon. En romslighet Bondevik fant grunn til å rose.

Varmt møte

Det ble et varmt møte som startet i duskregn utenfor inngangdøren hvor statsministeren i et blitzregn fra pressen ble møtt med blomster fra Irfan (4) og Anam (9), og med store smil fra Maira (13) og Sheikh Fahad (7) som satt i rullestol. Også naboene stilte mannsterkt opp. Så gikk turen inn i stuen, ennå sparsomt møblert, men hvor det var duket for en prat i den nye sofagruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer