Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik: Norge vil med i narkosamarbeid

Statsminister Kjell Magne Bondevik avviste i dag at regjeringen har stanset arbeidet med å få Norge inn som medlem av EUs senter for narkotikaovervåking (EMCDDA).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland tok saken opp i Stortingets muntlige spørretime, og Høyre-leder Jan Petersen fulgte opp med tilleggsspørsmål.

Ifølge Bergens Tidende ble planene lagt i skuffen ved regjeringsskiftet, og sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa ble sitert på at medlemskap ikke var noen prioritert oppgave for regjeringen. I dag tok Bondevik avstand fra disse påstandene, og sa at Meltveit Kleppa var unøyaktig gjengitt i avisen.

- Ikke lagt vekk

- Det er ikke riktig at saken er lagt vekk, slo statsministeren fast.

Han hevder at regjeringen har til hensikt å delta i internasjonalt samarbeid om narkotika, både i FN og EU-regi.

Bondevik sier at det pågår samtaler med EU om norsk deltakelse i EMCDDA, men at det ikke har vært noe nytt å melde.

- Norge ønsker først og fremst en tilknytning innenfor EØS-avtalen. Hvis ikke dette går, må vi vurdere en annen tilknytningsform, sa statsministeren, og utelukket ikke full norsk deltakelse i EMCCDA.

Tvilte

Jagland tvilte på at det var EU som hadde skylden for at det ikke var noen fremgang i forhandlingene, og gjentok BTs gjengivelse av sosialminister Magnhild Meltveit Kleppas uttalelser om at hun har vært skeptisk til medlemskap i EMCCDA, og at hun ga embetsverket beskjed om at saken ikke skulle prioriteres. Både han og Petersen la vekt på at disse uttalelsene ikke var dementert.

- Statsråd Kleppe mener det samme som regjeringen, at vi ønsker et aktivt samarbeid. Det har ikke funnet sted noen endring i Norges holdning etter regjeringsskiftet, sa statsminister Bondevik.

(NTB)