Bondevik og Brundtland fikk for mye pensjon

Seks politikere har fått uberettiget pensjon, konkluderer utvalg.

GULLPENSJONENE: Stortingspresident Thorbjørn Jagland ( til venstre) og utvalgsleder  Asbjørn Kjønstad under pressekonferansen  om granskingen av stortingspensjonene i Eidsvollsgalleriet på Stortinget.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GULLPENSJONENE: Stortingspresident Thorbjørn Jagland ( til venstre) og utvalgsleder Asbjørn Kjønstad under pressekonferansen om granskingen av stortingspensjonene i Eidsvollsgalleriet på Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Stortingspresident Torbjørn Jagland legger nå fram resultatene fra granskingsutvalget som har vurdert stortingspensjonene.

Spørsmålet er om Riksrevisjonens hadde rett da de i sommer konkluderte med at flere tidligere stortingsrepresentanter urettmessig skal ha fått utbetalt pensjon på til sammen 5,7 millioner.

- Utvalget har gjennomgått 44 saker. Seks personer har mottatt uberettiget pensjon, sier Jagland.

De tidligere statsministrene Gro Harlem Brundtland (Ap) og Kjell Magne Bondevik (Krf) har fått utbetalt for mye pensjon i henholdsvis tre og to måneder, konkluderer utvalget.

Dalheim strøket av lista- Begge tok initiativ til å tilbakebetale, og gjorde også det, påpeker Jagland under pressekonferansen som pågår i Stortinget nå.

For de andre fire politikerne, Magnus Stangeland (Sp), Anders Tallerås (H), Jan Eirik Gulbrandsen (Ap) og Tore Austad (H), ønsker ikke Jagland kommentere størrelsen på de uberettigede pensjonsutbetalingene.

Erik Dalheim (Ap), som tidligere sto på lista over politikere som har mottatt for mye i pensjon, er frifunnet av gransjingsutvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer