- Bondevik og KrF ubibelsk

SANDNES (Dagbladet):- Bondevik og KrF driver ubibelsk lære, her er bevisene! tordner Emanuel Valand (63) og peker mot over 200 ringpermer med avisutklipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valand er generalsekretær i slagsmåls-restene av Kristent Samlingsparti, og mener minipartiet nå seriøst kan utfordre det kristelige regjeringspartiet.

- De bibeltro kristne vil søke til oss. Kristelig Folkeparti er inne på en farlig kurs, hevder Valand.

På strak arm siterer han et bibelvers som ikke lover nåde for de vrangtro: "For den som forfører en av mine minste, var det bedre at en stein ble hengt rundt hans hals og han ble senket i havet".

- Harde ord, men det er Bibelens sanne ord, sier Sandnes-mannen. I mange år har han samlet avisutklipp om den politiske strid blant kristne i Norge.

Nå er det verre en noen gang, mener Emanuel Valand, og glatter kjapt over den bitre strid som har preget hans egen lille sekt.

Guds loddtrekning

Rabulisten Ivar Kristianslund var Kristent Samlingsparti frontfigur i mange valgkamper. Han ble litt for mye mørkemann.

På landsm øtet hentet han tips fra Bibelen, som visstnok hevder at Gud vil tale gjennom loddtrekning når det står strid. Kristianslund ba om loddtrekning over formannsvervet, og tapte.

Etterpå var han en bitter mann som ikke lenger var sikker på at Guds vilje var skjedd. Han ville ha tilbake vervet og gikk til namsretten, men tapte der også.

- Over og ut med Kristianslund. Han ville kuppe og eie partiet, som Carl I.Hagen. Nå er vi forent og klare til å fange opp alle som hopper av KrF-skuta, sier Emanuel Valand.

Livredd islam

Han er kristen-fundamentalist og liker merkelappen. Valand var sjøl KrF-politiker, men fikk nok da nåværende helseminister Dagfinn Høybråten tok til orde for kondom-utdeling til ungdom for noen år siden.

- Det er stikk i strid med Guds ord å ha samleie som ikke kan føre til barn.

- KrF går i stadig mer liberal retning. De administrerer fosterdrapsloven som tar 15 000 liv i mors mage. Nå åpner de mer og mer for homofile. Og kvinner kan bli prester. Bondevik omfavner terroristen Arafat. Bondeviks største øyeblikk var visst møtet med Bill Clinton, som ikke akkurat var kjent for å leve etter Guds ord. Avkristningen skjer forferdelig fort, og Kristelig Folkeparti er med på ferden, sier Valand.

- Mange kristne frykter islam, hvordan ser partiet ditt på muslimens aktivitet i Norge?

- Islam er sverdets religion. Muslimer lærer at de vantro skal drepes. Derfor er de farlige. Vårt parti er helt imot taletutene deres, sier Emanuel Valand, og tenker på bønneropene fra moskeene.

Fordømmer prester og biskoper

Han gir også flertallet av landets prester og biskoper det glatte lag.

- En kraftig dom venter på dem, mener han.

- Hvordan kan du være så sikker på at ditt parti forfekter den rette lære?

- Vi er tro mot bibelen. Det er som med en pose gullpenger, du finner fort ut hvilke som er falske, sier Valand.

Gunnar Prestegård og Kåre Kristiansens kritikk av KrF faller i god jord hos Emanuel Valand.

- Mye tyder på at vi er inne i endetiden. Fortapelse og pine venter dem som ikke bøyer seg for Guds ord, derfor er vi det eneste alternativet for sanne kristne, sier Emanuel Valand.

FÅR KJEFT: Statminister Kjell Magne Bondevik og KrF kritiseres for å drive med ubibelsk lære.
FUNDAMENTALIST: - Ja. jeg er kristen-fundamentalist og er stolt av det. Islam er sverdets religion. Muslimene lærer at de vantro skal drepes, derfor er de farlige, sier generalsekretær Emanuel Valand i Kristent Samlingsparti. Han mener Kristelig Folkeparti er inne på fortapelsens vei, og tror de sanne kristne vil søke til hans parti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer