Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik ønsker flere partnere

Regjeringen Bondevik sitter ved makten takket være Frp, men ser muligheter for samarbeid med andre partier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringen innrømmer at det er på grunn av Fremskrittspartiet at den sitter, men vi kan ikke se bort fra muligheten til å samarbeide også med andre partier, sa statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) fredag.

- Vi må ha et skikkelig forhold til Fremskrittspartiet, sa statsministeren på en pressekonferanse ved avslutningen av regjeringens strategiseminar på Sem Gjestegård i Asker.

Finpusset strategien

Trepartiregjeringen finpusset torsdag og fredag sin strategi på Sem Gjestegård der partiene tidligere i høst forhandlet fram det felles politiske grunnlaget for Bondeviks regjering før den ble utnevnt.

Bondevik viste til den nye skattereformen som kommer til å bli et omfattende samarbeidsprosjekt der han håpet at flere partier blir med.

Klimamelding

Finansminister Per-Kristian Foss (H) viste til at det ligger an til samarbeid med Arbeiderpartiet og SV om klimapolitikken når regjeringens klimamelding legges fram til våren. På dette feltet er det ifølge Foss ikke grunnlag for samarbeid med Fremskrittspartiet som avviser at klimaendringene skyldes menneskeskapte forhold.

Utenriksminister Jan Petersen (H) viste til det brede samarbeidet om utenrikspolitikken.

På spørsmål om statsministeren er bekymret for de sterke reaksjonene fra Fremskrittspartiet i forbindelse med striden omkring statsbudsjettet for neste år, sa Bondevik at han ikke ønsket å skape større avstand til Fremskrittspartiet enn det er grunnlag for i praktisk politikk.

Ingen ny kurs

- Regjeringen har ikke varslet noen ny samarbeidskurs, sa han, og la til at regjeringen underveis må finne politiske løsninger.

- Dette strategiseminaret har bygget fellesskapet mellom de tre partiene og regjeringen. Vi har lært hverandre bedre å kjenne. Det er med glød vi går løs på oppgavene som ligger foran oss. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet, sa Bondevik.

Han viste til innholdet i den såkalte Sem-erklæringen der det er listet opp en rekke viktige temaer og saker som regjeringen skal arbeide med.

Fattigdom

- Regjeringen vil gi borgerne trygghet og større rom for frihet og frivillig arbeid slik at folk kan skape mangfold og utfolde skaperkraft, sa statsministeren.

En tiltaksplan for bekjempelse av fattigdom er én av sakene som trepartiregjeringen drøftet på Sem-seminaret.

- I denne saken har jeg hatt en god dialog med SVs Kristin Halvorsen på mitt kontor, sa Bondevik som bevis på viljen til å samarbeide til alle sider.

(NTB-Kari Westengen)

Hele Norges coronakart